maanantai 24. maaliskuuta 2014

Lopetetaan syöminen, problem solved

Tänä ruokahysterian aikakautena on vaikea välttyä joka tuutista pursuavista artikkeleista, jotka kertovat tutkimuksista joissa elintarvike X on tituleerattu entisen perusterveellisen sijaan vähintäänkin syöpää aiheuttavaksi. Hiilarit ovat saatanasta ja kananmuna on vaarallisempaa terveydelle kuin tupakka. Iltalehden terveys-osio vetää meitä suomalaisia kuin pässiä narussa...




Kuva: http://www.ess.fi/incoming/2013/10/23/liha.jpg/alternates/w633/liha.jpg

 Punainen liha kaikissa muodoissaan pitäisi polttaa roviolla, sehän sisältää aivan liikaa suolaa ja kovaa rasvaa. Punaisen lihan käytöstä täytyisi siis luopua täysin tai ainakin vähentää sen käyttöä puoleen kiloon viikossa, ellei halua sairastua suolistosyöpään, tyypin 2-diabetekseen tai sydän- ja verisuonitautiin. Moisten kauhuskenaarioiden keskellä lihasta saatava rauta, proteiini ynnä muut terveyttä edistävät seikat joutavatkin romukoppaan.



Kuva: http://impressivemagazine.com/wp-content/uploads/2013/08/fruits.jpg

Hedelmät-Jätetäänpäs pois nekin vihonviimeiset sokeripommit, aivan liikaa fruktoosia! Ja fruktoosi tunnetusti muuttuu helposti rasvaksi. Kyllä saa hedelmien kanssa olla varuillaan, ettevät ne jokapäiväiset omput ja banskut pääse muuttumaan vararenkaaksi vyötärölle, hyh hyh! Eiväthän hedelmät enää nykypäivänä ole terveellisiä, geenimuunneltu ja myrkytetty pilalle kaikki tyynni!



Kuva: http://www.maakuntienparhaat.fi/i/viljat.jpg

Viljat aiheuttavat osteoporoosia, iho-oireita, 1. tyypin diabetesta ja jopa lasten korvatulehduksia ja käytöshäiriöitä. Ovatpa viljat osallisena myös lasten autismissa ja skitsofreniassa. Osaan rytmihäiriöpotilaiden oireista ja paksusuolen kasvainnaisista ovat syynä viljat.
Leivän, pastan ja riisin sisältämät hiilihydraatit tekevät meistä lihavia ja sairaita. Melkoinen masokisti saa siis olla jos puputtaa aamupalalla porkkanan sijaan reissumiestä? Hyi, pois se minusta! 



Kuva: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_JcA6mzHoKe0QwF4Mzoo_h-Aqn8Z7tzBBbctKaKxEpuqqLClewniV7R7MeVVhyphenhyphen8pIHCFiPMaVSNapgRHejkIdQZEIT8OIHaSRCkC78TC9Svlqnp-pd2Sdz5_DBn70v715NgZQIPMCrrpN/s1600/192_MAITO2.jpg
Maitotuotteilla on selkeä yhteys muunmuassa allergioihin ja hengitystiesairauksiin. Lehmänmaidon (olkoon sitten kuinka luomua tahansa) hormonimäärä on ihmiselle liikaa, ja sen nauttimiseen liittyy selkeästi mm. kohonnut rintasyövän riski. Ei siis kannata juoda maitoa, jos et halua (yllätys, yllätys) kuolla syöpään!


Makrojakaumien pitäisi olla juuri oikeanlaiset, vitamiineja tulla juuri passelisti, kaloreita tulisi saada täsmälleen oikea määrä mutta niitäkään ei tulisi pakonomaisesti laskea. Bulkki-dieetti-vuorottelu stressaa kroppaa ja samaan aikaan lihaksen sanotaan tarttuvan vain pluskaloreilla. Vitamiineja ei saa ottaa hedelmistä, ja purkkivitamiinit pitävät sisällään jäätävän määrän lisä-, säilöntä- ja höpöhöpö-aineita. Parempi kun ei napsita niitäkään.


Mutta sen sijaan:

Kuva: http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/koti/makuja/1077576.jpg







Mikä meni vikaan?

P.s. Luotan lukijoiden sisälukutaitoon ja sarkasmintunnistamiskykyyn mutta just in case... Minuun ei henkilökohtaisesti uppoa propaganda hedelmien epäterveellisyydestä tai uskotteluista punaisen lihan syönnin olevan syöpätuomio. Uskoakseni jatkuva ruokavalion vatvominen ja siitä aiheutuva stressi lienee suurempi terveyshaitta kuin yksikään yllä mainituista. Lukekaa postaus pilke silmäkulmassa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti